Учні 10 класу долучились до Національного уроку з медіаграмотності

Незважаючи на канікули, учні 10 класу долучилися до подій Глобального тижня медіа та інформативної грамотності (Global Media and Information Literacy (MIL) Week). Ця міжнародна ініціатива започаткована у 2012 році та проводиться ЮНЕСКО.

На онлайн виховній годині учні познайомилися з відеолекціями "Неоклітинні неорганізми - віруси", "Вакцини та вакцинації", "Практики з припинення недостовірної інформації або як не ізолюватися від правди", "Як не з'їхати з глузду та не пошитися в дурні під час "інфодемії", "Як спілкуватися з медіа незалежно й аналітично".

Матеріал, що містять ці лекції, надзвичайно корисний у наш час, коли ми отримуємо такий величезний потік інформації і не завжди розуміємо, чи правдива вона, коли ми потерпаємо від хвилювання за здоров'я своїх рідних, адже вона допомагає поглибити знання про віруси та шляхи поширення його та профілактики; допомагає сформувати поняття про вакцини; ознайомитися з методами маніпулювання думкою, способами розвінчати фейки та маніпуляції; удосконалювати навички аналізу медійної грамотності. І що не менш важливо, це те, що інформацію, яку містять лекції, можна використовувати на уроках, для власного загального розвитку.

Кiлькiсть переглядiв: 61

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.